Μέχρι και σε 6 μηνιαίες δόσεις η εξόφληση του φόρου εισοδήματος

01/05/2016 | 23:25

Σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο, θα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τροπολογία που θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι με την πληρωμή μικρότερων ποσών σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αντί των τριών διμηνιαίων που ισχύουν σήμερα.

Επίσης, θεωρούν ότι θα αυξηθεί η εισπραξιμότητα του φόρου, καθώς είναι ευκολότερο για τους φορολογούμενους να πληρώνουν για παράδειγμα 150 ευρώ τον μήνα, αντί 300 το δίμηνο.

Σημειώνεται πάντως ότι η αλλαγή του τρόπου πληρωμής των δόσεων, σύμφωνα με την Καθημερινή, θα πρέπει να συμφωνηθεί και με τους πιστωτές της χώρας.

Όπως αναφέρει παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες κάθε έτους δυσκολεύονται να πληρώσουν τους φόρους τους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τους μήνες αυτούς τα ληξιπρόθεσμα χρέη.  

Πηγή: enikonomia.gr

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Πάτρα: Πανικός από φωτιά τα ξημερώματα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Αχαΐα: Αυτές είναι οι 3 περιοχές που απαγορεύεται το κολύμπι