Με τον πρέσβη της Κίνας συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

31/08/2017 | 17:59

Τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Τζόου Σιαολί (Zou Xiaoli) συνάντησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο προετοιμασίας της παρουσίας του προέδρου της ΝΔ στην 82η ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας, «η οποία, ως γνωστόν, εγκαινιάσθηκε επί ημερών κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των τροφίμων. Χαιρετίσθηκε, επίσης, ως σημαντική εξέλιξη η επικείμενη έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας- Πεκίνου.

Με την ευκαιρία εξάλλου της πρόσφατης επίσκεψης του Τζόου Σιαολί στο Σουφλί, υπογραμμίσθηκαν και οι δυνατότητες ανάπτυξης μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανίας μεταξιού.

Ο Κινέζος πρέσβης ενημέρωσε ακόμα τον κ. Μητσοτάκη για την πορεία των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας, καθώς και για την παρουσία της Κίνας στη φετινή ΔΕΘ.

Με την ευκαιρία, συζητήθηκαν τέλος οι τελευταίες εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»