Με τη συμμετοχή Ελλήνων καθηγητών από Πάτρα, ΕΑΠ & ΕΜΠ το 11o Forum για το νερό και την πολιτιστική ποικιλομορφία, στην Κίνα

13/07/2025 | 13:47

Το 11ο Nishan Forum για τους Παγκόσμιους Πολιτισμούς ολοκληρώθηκε την πέμπτη στο Qufu, στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας.

Συγκέντρωσε παγκόσμιους ακαδημαϊκούς για δύο ημέρες για να διερευνήσουν την αλληλεπίδραση μεταξύ πολιτιστικής ποικιλομορφίας και εκσυγχρονισμού.

Το φετινό φόρουμ, με θέμα «Ομορφιά στην Ποικιλομορφία: Καλλιέργεια της Κατανόησης Μεταξύ των Πολιτισμών για τον Παγκόσμιο Εκσυγχρονισμό», έδωσε έμφαση στο όραμα της Κίνας για τη διατήρηση της ποικιλομορφίας των ανθρώπινων πολιτισμών, προωθώντας παράλληλα την ειρηνική παγκόσμια ανάπτυξη.

Κάλυψε μια ποικιλία υποθεμάτων, όπως η προέλευση και το μέλλον του πολιτισμού, η σύγχρονη σημασία της Κομφουκιανής σκέψης, ο παγκόσμιος εκσυγχρονισμός, η οικογενειακή και κοινωνική ανάπτυξη, το Νερό και η διαχειρισή του και ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ανθρωπότητας.

Πάνω από 500 επιστήμονες παρακολούθησαν το φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων περίπου 300 διεθνών συμμετεχόντων από περισσότερες από 70 χώρες.

Με τη συμμετοχή Ελλήνων καθηγητών από Πάτρα, ΕΑΠ & ΕΜΠ το 11o Forum για το νερό και την πολιτιστική ποικιλομορφία, στην Κίνα

Από την Ελλάδα προσκεκλημένοι Ομιλητές ήταν ο Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και Πρόεδρος του IWA Specialist Group για το νερό στους αρχαίους πολιτισμούς Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Ο Ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Δημήτρης Κουτσογιάννης, η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών και Αντιπρόεδρος της Ένωσης περιβαλλοντολόγων Ελλάδος Χρυσή Καραπαναγιώτη και ο Δρ. Φοίβος Σαργέντης του Ε.Μ.Π.

Οι Έλληνες συμμετέχοντες τόνισαν την σπουδαία διαχρονική πολιτιστική και πολιτισμική παράδοση Ελλάδος και Κίνας και αναφέρθηκαν στην σημασία του νερού και την διαχειρισή του από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Tο φετινό θέμα βρήκε βαθιά απήχηση στους συμμετέχοντες. Τονίστηκε ότι, εν μέσω του κύματος του παγκόσμιου εκσυγχρονισμού, είναι απαραίτητο να αντλούμε δύναμη από τις διαφορές, να αναγνωρίζουμε την ομορφιά των διαφορετικών πολιτισμών και να ενθαρρύνουμε την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτισμών.

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα: Νεκρό βρέφος 6 μηνών