Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο

22/09/2022 | 19:07

 

Με πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η ενδοσυνεδριακή προσπάθεια αντίδρασης δεν καρποφόρησε, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 820 μονάδων.

Η αγορά κινήθηκε στους πτωτικούς ρυθμούς των ευρωπαϊκών αγορών στον απόηχο των αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και κυρίως της χθεσινής αύξησης των επιτοκίων από την FED, αλλά και των εκτιμήσεων για τη συνέχιση της επιθετικής νομισματικής πολιτικής .

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 817,61 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,05%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 47,95 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν18.185.901 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,22%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,18%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών (+0,47%), της Σαράντης (+0,34%) και της Viohalco (+0,29%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Jumbo (-3,71%), της Ελλάκτωρ (-2,21%), της Τιτάν (-1,97%), της Μυτιληναίος (-1,95%) και του ΟΠΑΠ (-1,84%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (+1,67%) και των Πρώτων Υλών (+0,23%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-2,81%) και του Εμπορίου (-2,07%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 4.202.603 και 3.973.863 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 6,824 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 5,125 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 46 μετοχές, 74 πτωτικά και 19παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΑΝΕΚ +18,18% και Ιντερτέκ +15,25%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΚΡΕΚΑ -20,00% και Κτήμα Λαζαρίδη -7,14%.

https://www.zougla.gr/

Πάτρα: Αδιανόητο περιστατικό – Έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται (ΦΩΤΟ)

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «13 ώρες εργασίας το 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Νίκη Κεραμέως με 1,3 εκατομμύριο»

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής Ντίμης Κρίτσας

Πάτρα: “Άγουροι” εκβιαστές με λίστα θυμάτων συμμαθητές τους – Ζητούσαν χρήματα για να μην τους ξυλοκοπήσουν και προκαλέσουν φθορές ακόμα και στα σπίτια τους!

Η Πάτρα αποχαιρετά τον Θρασύβουλο Μαυρομμάτη: Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του – Tη Δευτέρα η κηδεία του