Με μήνυση απειλεί ο Κόντε AstaZeneca και Pfizer

23/01/2021 | 23:02

 

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε πριν λίγο, μέσω Facebook, ότι η χώρα του θα προσφύγει, με κάθε ένδικο μέσο, για να ζητήσει τον σεβασμό των όρων των συμφωνιών που η Ιταλία υπέγραψε με τις φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και AstraZeneca για την παράδοση των εμβολίων κατά του κοροναϊού.

H αναφορά του Ιταλού πρωθυπουργού παραπέμπει στη μείωση του ποσοστού εμβολίων που παραδόθηκαν από την Pfizer στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα (- 29% σε σχέση με την αρχική συμφωνία) και την ανακοίνωση της εταιρίας Astrazeneca ότι κατά το πρώτο τρίμηνο κυκλοφορίας του εμβολίου της, θα παραδώσει στην Ιταλία 60% λιγότερα εμβόλια από όσα είχαν συμφωνηθεί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη, υπερασπίζει με κάθε τρόπο τους πολίτες της και ζητά τον σεβασμό των συμφωνιών.

«Η επιβράδυνση της παράδοσης των εμβολίων αποτελεί σοβαρή παραβίαση των συμφωνιών και προκαλεί τεράστιες ζημιές στην Ιταλία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με άμεσες συνέπειες επί της ζωής και της υγείας των πολιτών μας, αλλά και του κοινωνικού και οικονομικού ιστού μας που έχει ήδη πληγεί ιδιαίτερα, από ένα χρόνο πανδημίας», τόνισε επίσης ο Τζουζέπε Κόντε.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.331 κρούσματα κοροναϊού και 488 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 286.331 διαγνωστικά τεστ, το 4,6% των οποίων προέκυψε θετικό.

Χθες τα περιστατικά Covid-19 ήταν 13.633 με 472 θανάτους. Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα μολύνθηκαν 2.455.185 άνθρωποι και 85.162 έχασαν την ζωή τους. Στις ΜΕΘ της χώρας, σε σχέση με χθες βρίσκονται 4 ασθενείς λιγότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 288 λιγότεροι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, υπογραμμίζουν ότι μετά από πολλές εβδομάδες, το σύνολο των θετικών στον ιό, την εβδομάδα που αφήνουμε πίσω μας περιορίσθηκε κάτω από το όριο των 500.000 ανθρώπων.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο