Ματίνα Παγώνη για τη νόσο που έπασχε ο Γεράσιμος Μιχελής: «Δεν υπάρχει ίαση, το ζεις και είναι τραγικό…»

16/07/2025 | 17:02

Την θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Γεράσιμου Μιχελή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης (15/7), σε ηλικία 60 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, ο καλλιτέχνης τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τη νόσο του κινητικού νευρώνα. Η Ματίνα Παγώνη ήταν καλεσμένη το πρωί της Τετάρτης (16/7) στην «Πρωινή Ζώνη» και μίλησε για την ALS.

Στη διάρκεια της παρουσίας της στην εκπομπή, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι: «Είναι νευρολογική πάθηση, σπάνια. Αφορά, συνήθως, το περισσότερο ποσοστό γυναίκες και οι ηλικίες είναι από 55 και πάνω. Αρχίζει με μυϊκή αδυναμία η νόσος αυτή. Έτσι ξεκινάει. Δηλαδή αρχίζεις σιγά σιγά και έχεις μία μυϊκή αδυναμία».

«Το πρόβλημα σε αυτή τη νόσο είναι όταν φτάσεις στο τελευταίο στάδιο. Μπαίνεις βέβαια σε θεραπείες και σε φυσικοθεραπείες. Είναι γενετικής αιτιολογίας, αλλά δεν υπάρχουν αίτια. Λένε ότι οι αθλητές οι οποίοι είχαν πάρει αναβολικά, με έντονη δραστηριότητα, μπορεί να υπάρχει και σε αυτούς.

Σημασία έχει όταν οι άνθρωποι φτάνουν στο τελευταίο στάδιο. Εκεί χρειάζονται βοήθεια τρίτων προσώπων, ανθρώπων που θα τους βοηθήσουν. Κάνουν συνέχεια φυσικοθεραπείες, συγκεκριμένες για το κάθε άτομο. Γιατί για το κάθε άτομο πρέπει να εστιάσει σε συγκεκριμένες ασκήσεις ο γιατρός και ο φυσικοθεραπευτής του. Βλέπεις τη σταδιοποίηση και την αδυναμία σε κάθε στάδιο και φτάνει σε σημείο που δεν μπορεί πλέον να κινηθεί», εξήγησε στη συνέχεια.

«Το βλέπεις, το ζεις και είναι τραγικό αυτό»

Ακόμα, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως: «Είναι σπάνιες, αλλά, δυστυχώς, όλες οι ασθένειες αυτές, υπάρχουν. Αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά, με φυσικοθεραπείες, αλλά δεν υπάρχει ίαση.

Τι κάνουμε; Προσπαθούμε με την φαρμακευτική αγωγή και την βοήθεια από τις φυσικοθεραπείες να βραδύνουμε τον χρόνο επιβίωσης. Να ζήσουν όσο γίνεται περισσότερο αυτοί οι άνθρωποι και με τις καλύτερες συνθήκες. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μην μπορείς να κινείσαι, να έχεις μία φοβερή αδυναμία σταδιακά».

«Το βλέπεις, το ζεις και είναι τραγικό αυτό. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για αυτούς τους ασθενείς και για όλους τους ασθενείς σε τέτοιες νόσους, να ζουν το κάθε στάδιό τους. Δεν είναι ακριβώς πόνος, αρχίζεις και καταρρέεις. Αισθάνεσαι να καταρρέει ο οργανισμός, έχοντας πλήρη συνείδηση», κατέληξε.

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Πάτρα: Πανικός από φωτιά τα ξημερώματα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου – Απολογήθηκε με υπόμνημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα δικαστήρια της Πάτρας για την απολογία της η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οργή και αποδοκιμασίες από το πλήθος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

«Απασφάλισε» η μητέρα της Μουρτζούκου: «Μέχρι να συλληφθεί η κόρη μου είχε σχέσεις με την Πόπη, διασκέδαζαν μαζί – Δέχομαι απειλές»

Ο πατέρας έκανε όπισθεν με το αγροτικό και δεν είδε το παιδί – Πώς έγινε η τραγωδία με τη 2χρονη στο Αγρίνιο

Ο Γενικός Διευθυντής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης αναλαμβάνει την επαναξιολόγηση του υλικού που κατασχέθηκε στην Πάτρα