Μάρκου-Αναγνωστοπούλου για τη διεξαγωγή κατατακτήριων εξετάσεων σχετικά με την εισαγωγή σε τμήματα ή Σχολές των Α.Ε.Ι. που έχουν τεθεί σε αναστολή

22/02/2021 | 19:18

Με πρωτοβουλία των Βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μάρκου και Αθανασίας (Σία) Αναγνωστοπούλου κατατέθηκε Κοινοβουλευτική Ερώτηση, απευθυνόμενη προς την Υπουργό και τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα τη διεξαγωγή κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή σε τμήματα ή Σχολές των Α.Ε.Ι. της επικράτειας, που έχει τεθεί σε αναστολή.

 Οι 23 Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούν ενημέρωση, ως προς τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξετάσεων και το γενικότερο προγραμματισμό, καθώς και ως προς το εάν το Υπουργείο θα προβλέψει τα ίδια με όσα ισχύουν για την περίπτωση των εξετάσεων για εισαγωγή των μαθητών/φοιτητών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, οι οποίες δεν έχουν ανασταλεί.

Οπως αναφέρουν:

“Η δικαιολογητική βάση για την επιβολή της αναστολής, υπήρξε όπως πάντα, η αποφυγή του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού. Ναι μεν, αλλά… καθώς, το «έκτακτο μέτρο» της αναστολής διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων τείνει πλέον να απολέσει τον έκτακτο και προσωρινό χαρακτήρα του, που δικαιολογεί την επιβολή του, αποκτώντας στοιχεία μονιμότητας. Η ανησυχία πολλών υποψηφίων για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις, η σπουδαιότητα των οποίων έχει κατά καιρούς παραλληλιστεί με αυτή των Πανελληνίων εξετάσεων, είναι ευλόγως έκδηλη. Ενδεικτικά, οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή Πατρών, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε μεγάλο κόπο και οικονομικές και όχι μόνο, θυσίες για την προετοιμασία τους αυτή τη στιγμή βρίσκονται δέσμιοι της απόφασης του Υπουργείου για  επ ΄ αόριστον αναβολή των εξετάσεων, δίχως ουδεμία πρόσφατη ενημέρωση για τον προγραμματισμό τους.

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ και κ. Υφυπουργέ, σκοπεύετε να επιλύσετε το πρόβλημα των μετέωρων υποψηφίων, που εσείς δημιουργήσατε, κατ ΄ανάλογο ή όμοιο τρόπο με αυτόν που επιλέξατε για τις εξετάσεις για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού ή θα εφαρμόσετε και σε αυτήν την περίπτωση δύο μέτρα και δύο σταθμά;”

 

Ο Γκλεν Πάουελ πρωταγωνιστής στο ριμέικ του θρίλερ καταδίωξης «The Running Man»

Χατζηδάκης για πρόταση εξαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών από την Euronext: Αλλάζει κατηγορία η ελληνική οικονομία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Θέμα χρόνου η διασταύρωση στοιχείων από την ΑΑΔΕ – Έτσι θα λειτουργήσει η επιτροπή ελέγχου

Οι νέοι κανονισμοί που ισχύουν πλέον στο ποδόσφαιρο – Δημόσια ανακοίνωση των αποφάσεων του VAR και περιορισμός στους τερματοφύλακες

Οι επόμενες κινήσεις χωρίς τον Λάμα στο τιμόνι…

Νέος Αυτοκινητόδρομος: Στις 31 Ιουλίου εγκαινιάζεται το τμήμα από τον Αλισσό έως τον Πύργο – Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία

Attica Bank: Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για απολύσεις εργαζομένων-Κινητοποίηση στην Πάτρα μελών της Νέας Αριστεράς-ΦΩΤΟ

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα χάλκινα αγγεία του αρχαίου κόσμου