Μανιτάρια ψητά, γεμιστά με χαλούμι

31/10/2022 | 21:09

20′ προετοιμασία
30′ ψήσιμο
Σύνολο: 50′

Υλικά

Κομμάτια: 30-40

 30 – 40 μέτρια άσπρα μανιτάρια
 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε μικρά καρέ
 1 πακετάκι χαλούμι, ψιλοτριμμένο (ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας ή μαστέλο Χίου)
 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
 1/2 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
 τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα (σε ορισμένα σούπερ μάρκετ, μανάβικα και λαϊκές αγορές, ανάλογα με τη ζήτηση κάθε περιοχής και επίσης την ημέρα και την ώρα. Αν δεν βρούμε, βάζουμε λίγο μαϊντανό επιπλέον)
 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τα μανιτάρια ψητά, γεμιστά με χαλούμι, αρχικά σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα. Αφαιρούμε τα «ποδαράκια» τους και τα ψιλοκόβουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια μέτρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα ποδαράκια των μανιταριών μέχρι να μαραθούν. Τα αλατοπιπερώνουμε(το αλάτι με μέτρο, γιατί θα βάλουμε πολλά τυριά). Ρίχνουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Προσθέτουμε το χαλούμι και όσο πιπεράκι μας αρέσει και ανακατεύουμε καλά.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε με το μείγμα αυτό προσεκτικά τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και μ’ένα κουταλάκι καλύπτουμε με το μείγμα την επιφάνεια της γέμισης.
Αλείφουμε ελαφρώς με λάδι ένα ταψί που να χωράει τα μανιτάρια. Τα βάζουμε κοντά-κοντά στο ταψί, αλλά όχι κολλημένα, και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Ψήνουμε τα μανιτάρια για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να δείχνουν ψημένες οι κούπες των μανιταριών και να σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνεια.

https://www.gastronomos.gr/

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων