Μαλλιά κουβάρια στον ΣΕΒ για το ασφαλιστικό

14/01/2016 | 02:40

Ενόχληση και δυσφορία έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο η συμφωνία για το ασφαλιστικό που έσπευσαν να υπογράψουν με την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση στην αγορά, αφού επιβαρύνει τις επιχειρήσεις σε μία περίοδο ύφεσης, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος απολύσεων και συρρίκνωσης των επιχειρήσεων.

Ακούγεται ότι ήδη οι κύριοι Παπαλεξόπουλος, Θεοδωρόπουλος και Φουρλής δεν κρύβουν τον θυμό τους για την πρωτοβουλία του κ. Φέσσα που χωρίς διαβούλευση με κανέναν προχώρησε σε συμφωνία με την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα προσωπικά για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Μεγάλη αναστάτωση επίσης δημιουργείται στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αντί να τους δοθούν κίνητρα για να επιβιώσουν στις αντίξοες συνθήκες, επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος, το οποίο και αδυνατούν στην πλειοψηφία τους να αντιμετωπίσουν.

Την ίδια ώρα, βοά στην κυριολεξία η αγορά ότι κάποιοι εκ των εκπροσώπων των εργοδοτών πήραν συγκεκριμένα ανταλλάγματα από την κυβέρνηση προκειμένου να συμφωνήσουν στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η υπόθεση των εργοδοτικών εισφορών ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλες εξελίξεις στην πυραμίδα του ΣΕΒ.

 

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

ΕΣΗΕΑ: Τα αποτελέσματα των εκλογών, ποιοι εκλέγονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” η Τζένη Λιμάρ

Πάτρα: Άνδρας έπεσε από ύψος δύο μέτρων – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»

Καρναβάλι Μικρών 2026: Παρέλαση με χαμόγελα, χρώμα, παιχνίδι και ζωντάνια! Φωτογραφίες από τα καλύτερα στιγμιότυπα