Μάφιν με μπανάνα και ινδοκάρυδο

18/03/2023 | 20:58

 

10′ προετοιμασία
25′ ψήσιμο
Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 12

 100 γρ. μαργαρίνη soft (δηλαδή αυτή που πωλείται σε κεσεδάκι, όχι σε χαρτί), light
 1/2 κούπα ζάχαρη
 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 1 κάψουλα βανιλίνης
 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή μείγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη
 1 κούπα πολτοποιημένες μπανάνες
 1/3 κούπας ινδοκάρυδο, τριμμένο
 1 κούπα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (μπορούμε και να τα παραλείψουμε)

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τα μάφιν με μπανάνα και ινδοκάρυδο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά και, μόλις αναμειχθούν καλά, σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για μάφιν και ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν.
Τα αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε σακούλα τροφίμων. Διατηρούνται φρέσκα για 2 ημέρες.

Μυστικά

Θα χρειαστούμε μια ενιαία φόρμα για μάφιν με 12 θέσεις. Κυκλοφορούν μεταλλικές, αλλά και σιλικόνης. Οι πρώτες θα πρέπει να επενδυθούν με καραμελόχαρτα για ψήσιμο, που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ, ενώ οι φόρμες σιλικόνης δεν χρειάζονται τίποτε (ρίχνουμε απευθείας μέσα το μείγμα). υπάρχουν επίσης ατομικές φορμίτσες από σιλικόνη – ή από χαρτί ή αλουμίνιο (μιας χρήσης). Θα χρειαστούμε αυτές που προορίζονται για μίνι μάφιν.
Όλα τα μάφιν μπορούν να παραμείνουν στην κατάψυξη, αφού ψηθούν, για περίπου ένα μήνα, αρκεί να μην τα έχουμε γλασάρει.

Μάφιν με μπανάνα και ινδοκάρυδο

https://www.gastronomos.gr/

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)