Μαχαίρια, ρόπαλα και δοχεία με χημικές ουσίες βρέθηκαν στο Αμβούργο

04/07/2017 | 21:12

Η γερμανική αστυνομία κατάσχεσε μαχαίρια, ρόπαλα του μπέιζμπολ και πιθανούς αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς από διάφορες τοποθεσίες, εντός και γύρω από το Αμβούργο. Οι αρχές πιθανολογούν ότι τα αντικείμενα αυτά επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που προγραμματίζονταν στην πόλη με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της G20, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Οι γερμανικές αρχές αναμένουν περίπου 8.000 διαδηλωτές στο Αμβούργο όπου η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα φιλοξενήσει τους ηγέτες των 20 πιο αναπτυγμένων οικονομικά χωρών. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ στην πόλη θα αναπτυχθούν 20.000 αστυνομικοί.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι θα γίνουν οι βίαιες ενέργειες που αναμέναμε και φοβόμασταν», είπε από την πλευρά του ο Ραλ Μάρτιν Μάγιερ, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Αμβούργου, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός, ο Γιαν Χίμπερ, εξήγησε ότι οι αστυνομικοί κατά πάσα πιθανότητα έχουν βρει μόνο ένα μικρό μέρος του «οπλισμού» που έχουν αποθηκεύσει ορισμένοι διαδηλωτές για να τον χρησιμοποιήσουν στις κινητοποιήσεις τους.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν ρόπαλα, μπουκάλια και δοχεία που θα μπορούσαν να τα γεμίσουν με εύφλεκτα υγρά, άλλα δοχεία που περιέχουν άγνωστου τύπου σκόνες ή χημικά καθώς και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ