Λύθηκε το μυστήριο στο τρίγωνο των Βερμούδων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

21/10/2016 | 16:55

Εξαγωνικά σύννεφα που δημιουργούν τρομακτικές “εκρήξεις ανέμων” που φτάνουν τα 275 χιλιόμετρα την ώρα, ίσως ευθύνονται για τις εξαφανίσεις πλοίων καιαεροπλάνων, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ισχυρότατες «εκρήξεις» ανέμων είναι ικανές να αναποδογυρίσουν πλοία στη θάλασσα και να αναγκάσουν αεροσκάφη σε πτώση.

Το μυστηριώδες τρίγωνο έκτασης 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Βόρειο Ατλαντικό, «ευθύνεται» για την εξαφάνιση τουλάχιστον 75 αεροπλάνων και εκατοντάδων πλοίων αλλά τα παράξενα εξαγωνικά σύννεφά ίσως κρατούν το μυστικό των εξαφανίσεων.

7f6808e647e01c88312f7ddcf2309dfd.jpg

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο μετεωρολόγος Ράντι Σέρβενι στην Mirror, «Αυτοί οι σχηματισμοί νεφών πάνω από τον ωκεανό είναι στην ουσία βόμβες αέρα. Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί έντονα καθοδικά ρεύματα αέρα. Είναι ουσιαστικά εκρήξεις καθοδικού ανέμου από την βάση των νεφών και χτυπούν τον ωκεανό και κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα κύματα, τα οποία μπορεί να γίνουν τεράστια με την αλληλεπίδραση μεταξύ τους».

Οι ερευνητές προσθέτουν ότι τέτοιοι τεράστιοι σχηματισμοί νεφών εμφανίζονται στο δυτικό μέρος των Βερμούδων και εκτείνονται σε απόσταση από 20 έως 55 μίλια. «Τις περισσότερες φορές αυτοί οι σχηματισμοί δεν είναι ορατοί από την επιφάνεια της θάλασσα και σχηματίζονται τυχαία» είπε ο μετεωρολόγος του πανεπιστημίου του Colorado, Steve Miller.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό το φαινόμενο ευθύνεται για τις ξαφνικές εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» τα τελευταία 100 χρόνια.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» χάνονται κατά μέσο όρο 4 αεροπλάνα και 20 πλοία κάθε χρόνο.

 

Μακρόν: Οι δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας «συνιστούν ντροπή»

Πληρωμές: Ποιοι πάνε ταμείο μέχρι την Παρασκευή

Πάτρα: Εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλήτρια την Μαρία Καρυστιανού

Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες για τα 6,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου – Καμία σύνδεση με τους σεισμούς σε Σαντορίνη και Τουρκία

To Χάρβαρντ επεκτείνει τη μήνυσή του κατά της κυβέρνησης Τραμπ 

Eurovision 2025: Οι δέκα χώρες που πάνε τελικό – Η Κύπρος δεν πήρε το εισιτήριο

Mε ένταλμα από τις δικαστικές αρχές Αγρινίου καταζητείται γνωστός «βιρτουόζος» του κλαρίνου

LaLiga: Νίκη για τη Σεβίλλη μετά από 8 αγωνιστικές