Λοβέρδος : Ποιοι είναι όροι ένταξης της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ;

10/04/2020 | 17:44

 

Για την «ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE)», απευθύνει ερώτηση, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, στον πρωθυπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Αυτόματη ένταξη ή αντικείμενο διαπραγματεύσεων;

Ο κ. Λοβέρδος ζητεί να ενημερωθεί αν η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ ήταν αυτόματη ή αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων, εάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι για το τρέχον έτος ή πολυετές.

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, ζητάει να ενημερωθεί, εάν, στην περίπτωση που είναι πολυετές, τα 12,5 δισ. ευρώ αφορούν το σύνολο του προγράμματος ή έκαστο έτος αυτού και εάν η ένταξη της Ελλάδας είναι οριστική ή θα αξιολογείται ετησίως.

Ζητάει εξάλλου, να κατατεθεί στη Βουλή η επιστολή στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Πάτρα: Άγριο ξύλο μεταξύ ανηλίκων – Ένας 14χρονος στο νοσοκομείο

Έρευνα: Αυτές οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν απατήσει τον σύντροφό τους

Πάτρα: Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα μετά από καταδίωξη

Αγοράζει μετοχές στην ομάδα μπάσκετ της Νάπολι ο Σακίλ Ο’ Νιλ

Greek Basketball League: Έμεινε κατηγορία το Μαρούσι, υποβιβάστηκε το Λαύριο

Αχαΐα: Άρπαξαν τσάντα με χιλιάδες ευρώ

Ανδρέας Φίλιας: Στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα με τον Γιώργο Αυτιά

Τελεσίγραφο Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών σε Ρωσία για την εκεχειρία – Αρνητική η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου