Λίβανος: Ανταλλάσσουν πυρά Χεζμπολάχ και Ισραήλ – Νεκροί δύο δημοσιογράφοι και ένας πολίτης

21/11/2023 | 13:35

Οι ισραηλινές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι έπληξαν τρεις ομάδες αντιαρματικών πυραύλων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τοποθεσίες που ανήκουν στην οργάνωση ως απάντηση σε επανειλημμένες επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Αρκετοί όλμοι εκτοξεύθηκαν νωρίτερα από τον Λίβανο εναντίον ενός στρατιωτικού φυλακίου στα σύνορα, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με τους IDF που απαντούν με βομβαρδισμούς πυροβολικού στις εστίες των πυρών στο νότιο Λίβανο.

Εν τω μεταξύ, σε ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο σκοτώθηκαν σήμερα δύο δημοσιογράφοι και άλλος ένας πολίτης, υποστηρίζουν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης στο Λίβανο, ενώ η λιβανική τηλεόραση Al-Mayadeen αναφέρει ότι σκοτώθηκαν δύο άτομα από το προσωπικό της.

Το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει “το θάνατο τριών πολιτών – δύο δημοσιογράφων και ενός ακόμη πολίτη – σε εχθρικό βομβαρδισμό” της περιοχής Tair Harfa. Το Al-Mayadeen λέει ότι “ο ανταποκριτής του Farah Omar και ο εικονολήπτης Rabih Maamari σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση“.

ereportaz.gr

Δυτ. Ελλάδα: Την Τρίτη η κηδεία του αδικοχαμένου Γιώργου Μουζόπουλου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Ηλία Γεωργάκη

Δυτ. Ελλάδα: Θλίψη για το θάνατο γνωστής οδοντιάτρου

Αυτοκτονία Βιρτζίνια Τζούφρι: «Ήταν σε απόγνωση»

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους τρεις θανάτους της οικογένειας στο Ελληνικό

Κώστας Σβόλης-Πάτρα Ενωμένη: Συμφωνούμε στην παραχώρηση του πρώην σκουπιδότοπου Ριγανόκαμπου στον Δήμο

Αρωγός στο 45ο Πανελλήνιο πέρασμα στο Φαράγγι Βουραϊκού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ Δυτικής Αχαΐας