Λισαβόνα: Θαύμα για οικογένεια Γερμανών – Ζωντανός ο πατέρας του 3χρονου ενώ είχε δηλωθεί νεκρός στο τελεφερίκ

05/09/2025 | 15:31

Νόμιζαν ότι ο άνθρωπός τους ήταν ανάμεσα στα 16 θύματα της τραγωδίας με το τελεφερίκ στη Λισαβόνα αλλά τελικά ήταν ζωντανός. Ένα φρικτό λάθος των πορτογαλικών αρχών μετατράπηκε σε θαύμα για μία οικογένεια Γερμανών. 

Απροσδόκητη τροπή πήρε η τραγωδία με το τελεφερίκ στη Λισαβόνα, καθώς ο Γερμανός πατέρας ενός 3χρονου αγοριού, που είχε δηλωθεί ότι ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια, βρέθηκε τελικά ζωντανός στο νοσοκομείο. 

Η οικογένεια του 46χρονου Γερμανού, που δεν έχει κατονομαστεί, ενημερώθηκε αρχικά ότι εκείνος σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια του παιδιού του. Μάλιστα, μέλη της οικογένειας ταξίδεψαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όπου όμως δεν κατάφεραν να τον αναγνωρίσουν ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες από την πορτογαλική υπηρεσία του CNN, που επικαλείται η Dailymail. 

Τότε, ένας αστυνομικός τούς οδήγησε στο νοσοκομείο Σάο Ζοζέ, όπου αποκαλύφθηκε ότι βρισκόταν ανάμεσα στους 21 τραυματίες του δυστυχήματος.

Η δραματική διάσωση

Σύμφωνα με πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, το 3χρονο αγοράκι διασώθηκε από τα χαλάσματα την ώρα που ο πατέρας του θεωρούνταν νεκρός και η μητέρα του είχε εγκλωβιστεί με σοβαρό τραύμα στη σπονδυλική στήλη.

Μάρτυρες περιέγραψαν στην Dailymail ότι ο μικρός δεν άφηνε από την αγκαλιά του τον αστυνομικό που τον οδήγησε σε ασφαλές σημείο.

Αργότερα, ο τρίχρονος βρέθηκε ξανά με τη μητέρα του η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο Σάντα Μαρία.

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Ανείπωτη θλίψη για τον 27χρονο Δημήτρη Λιόπετα, θύμα του τροχαίου στην οδό Αμερικής

Πάτρα: Νεκρός ο οδηγός της μοτοσικλέτας που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Αμερικής

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Αμερικής-Ο οδηγός του ΙΧ έφυγε “για το Νοσοκομείο” από το σημείο-Εντοπίστηκε στο Ρίο από τους αστυνομικούς (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Συγκλονισμένη η Πάτρα από το σοκαριστικό τροχαίο που στοίχισε την ζωή του Δημήτρη Λιόπετα – Λουλούδια και κεριά στο σημείο ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Λιόπετα-Θρήνος και πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η τραγωδία με τον Δημήτρη Λιόπετα! Οι γονείς δεν γνώριζαν τίποτα, δύο ώρες μετά το μοιραίο

Πάτρα: Την Πέμπτη η κηδεία του 27χρονου Δημήτρη Λιόπετα -Η επιθυμία της οικογένειας- Στον Εισαγγελέα ο οδηγός του ΙΧ, απολογείται την Παρασκευή 

ΣΟΚ: Γνωστή πατρινή κατηγορεί τον επιχειρηματία σύζυγό της για ξυλοδαρμό