Λιγκουίνι με λίγες θερμίδες

23/03/2020 | 10:06

 

Υλικά

500 γραμμάρια λιγκουίνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό και το ξύσμα του)
250 γραμμάρια ασπρομανίταρα
Παρμεζάνα τριμμένη
1 ½ κουταλάκι της σούπας αλάτι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο (50ml)
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

Τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα,ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού,το σκόρδο, το φρέσκο θυμάρι και στο τέλος το αλάτι.

Κατόπιν βάζουμε τα λιγκοίνι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε.Όταν είναι,τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ζεστά στην πιατέλα με τα μανιτάρια και με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, τριμμένη παρμεζάνα, φεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.

Τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)