Λένα Δροσάκη: «Μονίμως παίζουμε κρυφτό στη ζωή μας, φοβόμαστε μην πληγωθούμε»

13/10/2025 | 08:48

Για το κίνημα «metoo» αλλά και για την καθημερινότητα των ανθρώπων μίλησε μεταξύ άλλων, η Λένα Δροσάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ένθετο Real life. 

Η Λένα Δροσάκη στάθηκε στον φόβο που υπάρχει ο κόσμος να μην πληγωθεί, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να κρύβεται η αλήθεια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας καταστροφικός φαύλος κύκλος. Παράλληλα, στάθηκε και σε ένα μήνυμα που της στάλθηκε από μια άλλη κοπέλα αναφορικά με το «Me too», λέγοντας ότι πλέον υπάρχει μια δικαιοσύνη στην κοινωνία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αν δεν εγκαταλείπουμε τις μάχες μας, δεν πάει τίποτα χαμένο».

Τα λόγια της

Πιστεύεις ότι παίζουμε “κρυφτό” στη ζωή μας;

Μονίμως παίζουμε κρυφτό στη ζωή μας, φοβόμαστε μην πληγωθούμε. Φοβόμαστε να πούμε στη φίλη μας “στεναχωρήθηκα με αυτό ή ένιωσα αδύναμη μπροστά σε αυτό που μου ζητάς και δεν είμαι έτοιμη να το αντιμετωπίσω”. Δεν λες στον άλλο την αλήθεια. Ή δεν λες στο παιδί σου “είμαι στενοχωρημένη για κάτι που μου έχει συμβεί, αλλά δεν είσαι υπεύθυνος εσύ”, γιατί πρέπει να δείξεις ότι είσαι καλά.

Λες και το παιδί δεν έχει ενσυναίσθηση και εντέλει μπερδεύεται, γιατί του περνάς διπλά μηνύματα. Καταλήγουμε σε τόσο μεγάλη παρανόηση και τελικά μένουμε μόνοι μας, γιατί δεν έχουμε επικοινωνήσει τα θέλω μας. Ένας καταστροφικός φαύλος κύκλος.

Πέρασες δύσκολα με το Metoo. Νιώθεις πλέον δικαιωμένη;

Προχθές μου έστειλε μια κοπέλα ένα μήνυμα ότι νιώθει πιο ασφαλής και ότι μετά από όλα αυτά νιώθει πως κάτι έχει αλλάξει. Ήταν πολύ συγκινητική αυτή η επικοινωνία. Αν δεν νιώθουμε δικαιοσύνη γι’ αυτό, πρέπει να κοιτάξουμε πιο πίσω.

Με αυτά τα γεγονότα πρέπει να κοιτάξουμε άλλα πράγματα, τι ακριβώς συμβαίνει στο θεσμικό πλαίσιο και αν πρέπει να γίνει αλλαγή σε αυτό το επίπεδο. Εγώ ακόμα δεν μπορώ να πω πως αισθάνομαι, το διαχειρίζομαι. Το μόνο σίγουρο είναι πως, αν δεν εγκαταλείπουμε τις μάχες μας, δεν πάει τίποτα χαμένο.

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ανεστίδης βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη on camera – Άθλιες αισχρότητες (ΒΙΝΤΕΟ)

Το tempo24 στο σημείο της δολοφονίας – «Με σημάδευε μέσα από το αυτοκίνητο και φοβήθηκα» είπε ο δράστης που σκότωσε τον 51χρονο στην Αιτωλοακαρνανία – ΦΩΤΟ