Λευκορωσία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Μινσκ

27/08/2020 | 21:08

Χιλιάδες Λευκορώσοι που είναι δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών συγκεντρώθηκαν και πάλι σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Στην πλατεία συνέρρεαν χιλιάδες πολίτες που είχαν ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας, μεταδίδει το πρακτορείο TASS, προσθέτοντας ότι μαζί τους ενώθηκαν και πολλοί πιστοί μόλις τέλειωσε η λειτουργία στην καθολική εκκλησία και στην ορθόδοξη εκκλησία.

 Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, οι ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους από την πλατεία Ανεξαρτησίας, ενώ η αστυνομία τους προειδοποιεί από τα μεγάφωνα ότι οι διαμαρτυρίες τους δεν είναι νόμιμες, και ότι με τις ενέργειές τους προκαλούν.

Η αστυνομία ζήτησε από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν, ενώ οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας δεν κάνουν χρήση βίας αλλά προσπαθούν παρατεταγμένοι να απωθήσουν τους διαδηλωτές από την πλατεία.

Το Plan B
04/06/2025 | 21:29

Αφροδίτη Γραμμέλη: «Έχω περάσει κατάθλιψη, έχω πάθει κρίσεις πανικού, δεν ντρέπομαι να το πω»

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Πατρών στο Μαθητικό Φεστιβάλ του Τοπικού Δικτύου Αγωγής Υγείας «Εγώ κι Εσύ … Δυναμώνουμε Μαζί»

Μαρόκο: Συνελήφθη 24χρονος Γαλλομαροκινός – Ύποπτος ότι διέταξε απαγωγές επιχειρηματιών στον τομέα των κρυπτονομισμάτων

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Χρηματοδότηση με 175 εκατ. ευρώ για την ανάκαμψη της Συρίας

Αυστηρότερα μέτρα για τη μετανάστευση και το άσυλο προτείνει και ο Καναδάς

Πάτρα: Τιμάται η μνήμη του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως Κριμαίας

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι εντόπισαν τον «κρυφό» μηχανισμό πίσω από τη γήρανση

Αξιολόγηση Δήμων: Σε καμία δημοτική υπηρεσία δεν είναι η Πάτρα στην πρώτη εικοσάδα – ΠΙΝΑΚΕΣ