Λαγκάρντ: Ζήτημα μεγάλης ανησυχίας η φοροαποφυγή των πολυεθνικών

18/04/2016 | 07:54

Την εκτίμησή της ότι μια ώθηση των πολυεθνικών προς τη «διαφάνεια» θα μπορούσε να επιτρέψει να καταπολεμηθούν οι νόμιμες τεχνικές φοροαποφυγής, από τις οποίες υποφέρουν περισσότερο οι φτωχές χώρες, εξέφρασε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αυτό θα πρέπει να είναι ένα ζήτημα μεγάλης ανησυχίας», είπε η κυρία Λαγκάρντ από την Ουάσινγκτον, καθώς δεν έχει κοπάσει ακόμη ο απόηχος από το σκάνδαλο των λεγόμενων «Εγγράφων του Παναμά».

«Αυτό που θα μπορούσε να γίνει για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα είναι η διαφάνεια, η διαφάνεια στα κενά της νομοθεσίας (…) στον εντοπισμό της δραστηριότητας των εταιρειών, η διαφάνεια στο να μάθουμε πού έχουν τις διάφορες θυγατρικές και τα παραρτήματά τους και πού δηλώνουν τα έσοδά τους», ανέφερε.

Σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, την παρούσα περίοδο υπάρχει μια «δυναμική» την οποία «θα πρέπει να στηρίξουμε και η οποία θα πρέπει να φέρει αποτελέσματα».

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS

Αγρίνιο: Σμπαράλια έγινε αυτοκίνητο μετά από τροχαίο με εγκλωβισμό του οδηγού (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε πινακίδα εμπορικού κέντρου (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Νέο “χτύπημα” της Δίωξης Ναρκωτικών – Χειροπέδες σε μάνα και γιο