Λαχταριστή ομελέτα φούρνου

27/09/2018 | 13:24

Υλικά

8 αυγά

½ φλιτζάνι γάλα

2 μικρές σκελίδες σκόρδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο τσένταρ,

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

⅓ φλιτζάνι νερό

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μπουκετάκια μπρόκολου

2 φλιτζάνια σπανάκι

⅓ φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουνε το φούρνο στους180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή ποσότητα τυριού και την άλλη μισή την κρατάμε για αργότερα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύομε για περίπου 3 έως 5 λεπτά. Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα με νερό μαγειρεύουμε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει. Αφού περάσουν 2 με 3 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το σπανάκι να μαραθεί, περίπου 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το μίγμα με το μπρόκολο σε ένα πυρίμαχο τηγάνι μαζί με τα αυγά και το υπόλοιπο τυρί και τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο. Μαγειρεύουμε για περίπου 12 με 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)