Κυβέρνηση για συντάξεις: Αμιγώς γνωμοδοτική η αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου

11/05/2017 | 08:48

Η αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα νομοσχέδια που αφορούν συνταξιοδοτικά ζητήματα του Δημοσίου είναι αμιγώς γνωμοδοτική, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και διευκρινίζουν πως οι ρυθμίσεις, για τις οποίες γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, αποτελούν μόνο μέρος του συνολικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές, το προς κατάθεση νομοσχέδιο θα συνοδεύεται από έκθεση αιτιολόγησης όλων των ρυθμίσεων, ενώ η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ληφθεί υπόψη και όπου κρίνεται αναγκαίο θα υπάρξουν οι σχετικές τροποποιήσεις.

Τονίζεται, δε, πως από την αιτιολογική έκθεση θα προκύπτει με σαφήνεια, όπως συστήνει και το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο λόγος επιλογής όλων των ρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και των συνταξιοδοτικών.

«Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ένα σύνολο θετικών μέτρων κοινωνικής στήριξης, τα οποία θα ελαχιστοποιούν τις επιβαρύνσεις, οδηγώντας σε μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο», επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου χθες γνωμοδότησε ότι ενδεχομένως να είναι αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές των κυριών και επικουρικών συντάξεων κατά 18% από το 2019.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσπαθούσε να διαφύγει στη Βουλγαρία ο Τούρκος μαφιόζος που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ – Τον έπιασαν στη Ροδόπη

Τραμπ: Ο Πούτιν και ο Ζελένσκι είναι ξεροκέφαλοι

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις Πάτρας 2025 σήμερα και αύριο στο Νότιο Πάρκο

Λαχταριστά toast rolls στο airfryer σε 10 λεπτά

Kατερίνα Καινούργιου: Γιατί δεν ανυπομονεί για τον γάμο της

Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό στο δρόμο Πούντας-Καλάβρυτα ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε σούπερ μάρκετ στη Λέσβο – Νεκρή μία γυναίκα

Το κατάστημα PLAY της Πάτρας σηματοδοτεί τη νέα εποχή στο δίκτυο του ΟΠΑΠ – Βρεθήκαμε στα εγκαίνια του απόλυτου προορισμού διασκέδασης