Κυβέρνηση: «Εκλογές αν επιμείνουν για αφορολόγητο και μειώσεις συντάξεων»

02/12/2016 | 18:11

Πολιτική λύση έως τα Χριστούγεννα θέλουν οι περισσότεροι παίκτες, δηλώνει κυβερνητική πηγή όσον αφορά στην διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους, «εκεί οδηγεί και η εκτίμηση όλων ότι πρέπει η ποσοτική χαλάρωση να ισχύσει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο». Είπε ακόμα ότι υπάρχει διαφωνία για πόσα χρόνια θα ισχύσουν τα πλεονάσματα στο 3,5% και πρόσθεσε ότι κάποιοι ζητούν και μετά το 2020! Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι θεσμοί ζήτησαν πολιτική απόφαση για το 2019 και το 2020 αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε γιατί δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση…».

Όσον αφορά στα μεσοπρόθεσμα μέτρα αυτά δεν θα ποσοτικοποιηθούν αλλά θα περιγραφούν. Είπε ακόμα ότι «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων και πρόσθεσε με νόημα ότι αν επιμείνουν θα πυροδοτηθούν πολιτικές εξελίξεις. Δε νομίζω ότι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν μείωση αφορολογήτου και συντάξεων, ποιος μπορεί να δεχθεί πακέτο μέτρων 4,2 δις. Το ξέρουν και αυτοί».

Πρόσθεσε ότι με την ποσοτική χαλάρωση τα επιτόκια θα πέσουν στο ύψος εκείνων της Πορτογαλίας και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία. Δεν εμφανίσθηκε ωστόσο αισιόδοξος ότι θα συμμετάσχει το ΔΝΤ και αναφερόμενος στα εργασιακά είπε ότι «οι ευρωπαίοι δεν θα μας αντιμετωπίσουν τόσο σκληρά όσο το ΔΝΤ».

«Η Κομισιόν έδωσε εγγυήσεις ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπισθεί σαν κανονική ευρωπαϊκή χώρα», είπε ακόμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όταν τελειώσουν οι εκλογές το 2017 οι ευρωπαίοι θα ξανασυζητήσουν το πλεόνασμα 3,5%».

Πηγή: newsit.gr

Δύο σεισμοί στην Τουρκία μεγέθους 4,2 και 3,9 Ρίχτερ: Ταρακουνήθηκαν Κίος και Κωνσταντινούπολη

Παντρεύεται ο Κωνσταντίνος Αργυρός με την Αλεξάνδρα Νίκα

Νίκος Καρανίκας: Αποχώρησε από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις ανά επιστημονικό πεδίο – Άνοδος για Πολυτεχνεία και οικονομικές σχολές, πέφτει η Νομική (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Πάτρα: Έφυγε» ο πρώην Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκος Φουντόπουλος

«Εγώ, Καπετάνιος» – Η πολυβραβευμένη ταινία στον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο

Θρήνος στη Λάρισα: Πέθανε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο

Πάτρα: Αναβιώνει μετά από πολλά χρόνια ο θεσμός της Ναυτικής Εβδομάδας