ΚΥΣΕΑ: Ανάγκη να συνεργαστούν οι λιβυκές αρχές για να μην παγιωθεί νέα μεταναστευτική οδός προς την Κρήτη

02/07/2025 | 15:32

Η ανάγκη συνεργασίας των λιβυκών αρχών για να μην παγιωθεί νέα μεταναστευτική οδός από την ανατολή Λιβύη προς την Κρήτη υπογραμμίστηκε κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έμφαση δόθηκε και στην ευρωπαϊκή διάσταση του μεταναστευτικού, ενόψει και των επισκέψεων που αναμένεται να πραγματοποιήσουν στη Λιβύη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στη Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό, καθώς τις τελευταίες ημέρες οι ροές από τη Λιβύη είναι μεγάλες, αλλά και η αναβάθμιση στις φρεγάτες ΜΕΚΟ του Πολεμικού Ναυτικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη

Συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση και αξιολόγηση των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό, υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνεργασίας των λιβυκών αρχών προκειμένου να μην παγιωθεί νέα μεταναστευτική οδός από την ανατολική Λιβύη προς την Κρήτη. Τονίστηκε ακόμη η ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος ενόψει των επικείμενων επισκέψεων στη Λιβύη τόσο του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, όσο και του αρμοδίου Επιτρόπου της Ε.Ε. Magnus Brunner.

Συζητήθηκαν επίσης εξοπλιστικά θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο