Κυρ. Πιερρακάκης: Ζητά έγγραφες εξηγήσεις από την Διοίκηση του Ζαππείου για το drone show

16/05/2025 | 19:26

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νυχτερινό drone show εταιρείας αθλητικών ειδών, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και αποκορύφωμα την εικόνα όπου ένα παπούτσι φαίνεται να «πατά» το μνημείο. Το συμβάν προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Σε έγγραφες εξηγήσεις καλεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, οι οποίοι παραχώρησαν άδεια σε εταιρεία αθλητικών ειδών για drone show στο Ζάππειο», σύμφωνα με πηγές του εν λόγω Υπουργείου.

«Η σύμβαση που υπεγράφη και το τίμημα, δυσανάλογο της αξίας και του συμβολισμού του χώρου του Ζαππείου, εδράζονται σε απαρχαιωμένο θεσμικό πλαίσιο και τιμολογιακή πολιτική αμετάβλητη για σχεδόν 20 χρόνια.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία πιστοποιούν την ορθότητα της απόφασης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να αλλάξει τον τρόπο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα κοινωφελή ιδρύματα και οι κληρονομιές.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμος ο νέος νόμος για τα ιδρύματα, τις κοινωφελείς περιουσίες, τις σχολάζουσες κληρονομιές και τις δωρεές προς το Δημόσιο. Θα προβλέπει την συνολική αλλαγή φιλοσοφίας στην αξιοποίησή τους, με στόχο τη μεγιστοποίηση του δημοσίου οφέλους.

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας το νέο εγχείρημα και που θα προκύψει μετά την ψήφιση του νόμου, θα πάρει δραστικές αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας , εφαρμόζοντας ανάμεσα σε άλλα και μια διαφορετική τιμολογιακή πολιτική, προσαρμοσμένη στο σήμερα. Επίσης θα προβλεφθούν ρήτρες συνεπειών και ασφαλιστικές δικλείδες για όσους εκμισθώνουν τους χώρους αυτούς».

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το drone show

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το drone show πάνω από την Ακρόπολη για διαφημιστικούς λόγους. «Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αριστείδης Κορέας, έδωσε εντολή για την διενέργεια της έρευνας με αφορμή και τη μηνυτήρια αναφορά του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί διάφορες παραβάσεις του νόμου περί αρχαιοτήτων και άλλες αξιόποινες πράξεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι λες και το παπούτσι της Adidas κλωτσάει την Ακρόπολη. Αισθητικά είναι πολύ άσχημο» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και προσέθεσε: «Ο σκοπός ήταν να συνδεθεί η συγκεκριμένη διαφήμιση με την Ακρόπολη. (…) Εδώ έχουμε όμως ένα άλλο μνημείο, νεότερο μνημείο αυτή την φορά, το Ζάππειο, που αν μη τι άλλο, η διοίκησή του όφειλε πριν δώσει την άδεια, να ζητήσει έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού».

Σε σχετικό έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια, αναγράφεται η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ζαππείου να εκμισθώσει με το αντίτιμο των 380 ευρώ, 200 τ.μ. εξωτερικού χώρου στο πλάι του Ζαππείου Μεγάρου στις 15 Μαΐου 2025, για την διεξαγωγή drone show με σκοπό την προώθηση προϊόντος της εταιρείας.

ertnews.gr

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)