Κυρ. Μητσοτάκης: Θετικό βήμα επαναπροσέγγισης η συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας

23/09/2020 | 21:56

«Θετικό βήμα επαναπροσέγγισης» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης κορυφής του ΕΛΚ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να τερματιστούν οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αναφερόμενος στις προτάσεις που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινής πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη πολιτική ασύλου», προσθέτοντας πως «είναι αναγκαίος ο επιμερισμός της ευθύνης με τρόπο δίκαιο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες». Επίσης ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να δεχθεί οικογένειες προσφύγων από τη Μόρια, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ.

Νωρίτερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μακρά συνομιλία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την οποία ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στην τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ μετείχε επίσης ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας