Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε εδώ όχι μόνο ως φίλοι της Ουκρανίας αλλά και ως υπερασπιστές των αξιών

10/07/2025 | 17:04

«Είμαστε εδώ σήμερα όχι μόνο ως φίλοι της Ουκρανίας αλλά και ως υπερασπιστές των αξιών», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Διάσκεψη για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας που διεξάγεται στη Ρώμη, ενώ σημείωσε ότι «η ανθεκτικότητα όταν ενισχύεται με αλληλεγγύη, τότε μπορεί να κάνει πολλά».

«Η Ελλάδα στέκεται σθεναρά με τον λαό της Ουκρανίας και το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο και συνεπές από την αρχή αυτού του φρικτού πολέμου. Η επιθετικότητα δεν μπορεί ποτέ να επιβραβευθεί και θα πρέπει να ενισχύσουμε τη συλλογική μας πίεση στη Ρωσία όσον αφορά την ασφάλεια και θα πρέπει να εργαστούμε για τη συνεχή ειρήνη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνεχάρη την Ιταλία που φιλοξενεί αυτό το σημαντικό συνέδριο.

«Χρειαζόμαστε καλύτερο συντονισμό και σίγουρα μεγαλύτερη δέσμευση και στην Ευρώπη και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ουκρανία μαζί με την στρατηγική ανασυγκρότησης χρειάζεται και κάτι που αντανακλά το βάθος των θυσιών που έχουν κάνει οι Ουκρανοί. Οι επιχειρήσεις, το ανθρώπινο κεφάλαιο, η περιφερειακή ανάκαμψη και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι αλληλένδετοι πυλώνες της επιτυχίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΜΠΕ

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: 53χρονος “έφυγε” στη δουλειά του

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι στη μέση του δρόμου – Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Πάτρα: Έσκασε εκρηκτικός μηχανισμός στο Πανεπιστήμιο – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες

57χρονος νεκρός σε κυνήγι αγριογούρουνου – Πυροβολήθηκε από άλλο κυνηγό από τον Πύργο

Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο νέοι, που είχαν προφυλακιστεί για την φωτιά στο Γηροκομειό