Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στις Σέρρες – Πάνε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Συνεχίζεται για 11η ημέρα το μπλόκο της Πάτρας – “Απόβαση” με τα τρακτέρ σήμερα στο Μεσολόγγι

Kαθοριστική θεωρείται για τις επόμενες κινήσεις του αγροτικού κόσμου, η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που πραγματοποιείται σήμερα στον Λευκώνα Σερρών, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα που διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα τεταμένο, με έντονη δυσφορία και οργή στις τάξεις των αγροτών.

Καταλυτικό ρόλο στην όξυνση της κατάστασης έπαιξαν τα χθεσινά γεγονότα με τον ΕΛΓΑ, όταν αγρότες διαπίστωσαν από νωρίς το πρωί ότι είχαν γίνει παρακρατήσεις χρημάτων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, χωρίς να έχει προηγηθεί η καταβολή της βασικής ενίσχυσης. Όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, με την πίστωση της επιδότησης παρακρατούνται αυτόματα οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΛΓΑ, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση οι παρακρατήσεις έγιναν πριν την καταβολή των χρημάτων, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Χθες, οι κινητοποιήσεις είχαν ήδη σημαντικές επιπτώσεις στην κυκλοφορία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αποκλεισμό του Προμαχώνα, όπου σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων φορτηγών, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο παραμεθόριο σταθμό της χώρας. Στα Μάλγαρα, το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη έκλεισε χθες από τις 12:00 έως τις 16:00, ενώ σήμερα εξετάζεται το ενδεχόμενο επ’ αόριστον αποκλεισμού του ίδιου ρεύματος.

Παρά τη σκληρή στάση, οι αγρότες διαμηνύουν ότι κατά την περίοδο των Χριστουγέννων θα διευκολύνουν τη μετακίνηση των πολιτών, ανοίγοντας τα μπλόκα και παρατάσσοντας τα τρακτέρ εκτός οδοστρώματος, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στις μετακινήσεις ενόψει των εορτών.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται εντός της ημέρας, με το βλέμμα στραμμένο τόσο στη σημερινή σύσκεψη στις Σέρρες όσο και στις εξελίξεις της Παρασκευής.

Μπλόκα στη Δυτ. Ελλάδα

Στην Αχαΐα συνεχίζεται για 11η ημέρα το μπλόκο στην περιμετρική οδό της Πάτρας. Αγρότες και κτηνοτρόφοι δηλώνουν δυσαρεστημένοι με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση και στην σημερνιή σύσκεψη των Σερρών , η πρόταση που θα καταφέσουν είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στην Αιτωλοακαρνανία συνεχίζεται επ’ αόριστον το μπλόκο στα διόδια του Αγγελόκαστρου. Μάλιστα σήμερα οι αγρότες ετοιμάζουν “απόβαση” με τα τρακρτέρ τους στην πόλη του Μεσολογγίου, στις 11.30 το πρωΐ.

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

Πάτρα: Κορυφώνεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Το μήνυμα της οικογένειάς της