Κρέτσου: Αύξηση κονδυλίων για την Ελλάδα- Απαιτείται πολιτική ευθύνη

07/10/2018 | 19:16

Αύξηση κοινοτικών κονδυλίων κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 προαναγγέλλει για την Ελλάδα, η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου σε συνέντευξή της στην Καθημερινή.

Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι για τη χώρα μας προτείνεται περίπου 1,5 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με την περίοδο 2014 – 2020, ποσό που -όπως σημειώνει- αντιστοιχεί περίπου στον προϋπολογισμό όλων των έργων που επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες, δηλαδή την λίμνη Κάρλα, την ταχεία σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός και το εμπορευματικό κέντρο Θριασίου Πεδίου.

Δηλώνει ότι τα κονδύλια του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» θα επικεντρώνονται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προαναγγέλλει ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο για Στρατηγικές Επενδύσεις αναμένεται να ενεργοποιήσει 11 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις και να υποστηρίξει 20.000 τέτοιες επιχειρήσεις στη χώρα.

Μετά την ολοκλήρωση μεγάλων ή ημιτελών έργων, η κ. Κρέτσου τονίζει την ανάγκη «να τεθούν σταθερές βάσεις για νέα, ώριμα προγράμματα και να εξασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωσή τους» και συστήνει «πολιτική ευθύνη και συντονισμό».

Επισημαίνει ότι παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί απαιτούνται μεγαλύτερες προσπάθειες τόσο στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων όσο και στην υλοποίηση προγραμμάτων στο πεδίο των ψηφιακών τεχνολογιών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Αναφέρει μάλιστα ότι είναι ακόμα διαθέσιμα συνολικά 2 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»