Κρέπες από κόκκινες φακές

20/09/2024 | 08:20

Αυτές οι κρέπες από με κόκκινες φακές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ενώ δεν περιέχουν γλουτένη. Ιδανικές για να δημιουργήσετε χορταστικά και υγιεινά σνακ.

ΜΕΡΙΔΕΣ 8
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

175 γρ. κόκκινες φακές ξεφλουδισμένες
400 ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη (ή καρύκευμα της επιλογής σας)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο άδι καρύδας η ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Πλένετε τις φακές μέχρι να τρέξει καθαρό το νερό. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και έξι ή επτά πλύσεις.

Βήμα 2ο

Στραγγίζετε και μεταφέρετε τις πλυμένες φακές σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το νερό, το κάρυ και το αλάτι και μουλιάστε για 1 ώρα. Μόλις μουλιάσουν, χτυπήστε ελαφρά, ώστε να δημιουργηθεί ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.

Βήμα 3ο

Αλείψτε ελαφρά ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι με λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και ανάψτε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 4ο

Προσθέστε μισή κουταλιά από το μείγμα και απλώστε σε ένα δίσκο 10 εκ.-12 εκ. χρησιμοποιώντας τον πάτο της κουτάλας.

Βήμα 5ο

Ψήστε στο τηγάνι μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και ο πάτος να ροδίσει ελαφρά, 1 με 2 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά.

Βήμα 6ο

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Μπορείτε να διατηρήσετε τις κρέπες ζεστές, τοποθετώντας τη μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο και σκεπάζοντάς τες με μια πετσέτα.

Σερβίρονται καλύτερα ζεστές και φρέσκες. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και να τις ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 έως 20 δευτερόλεπτα.

https://www.vita.gr/

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: Κι άλλο σοβαρό τροχαίο – Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στη Γλαύκου και Ακρωτηρίου – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)