Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις κόντρες ΔΝΤ-ΕΕ

02/04/2016 | 20:24

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε το Σάββατο με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον ενημέρωσε σχετικά με τη διαρροή των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου στα Wikileaks και τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο Δ.Κουτσούμπας εξέφρασε τη θέση ότι «αυτές οι διαρροές και το περιεχόμενό τους αποκαλύπτουν τις οξύτατες αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στο ΔΝΤ-ΗΠΑ από τη μία και την ΕΕ-Γερμανία από την άλλη».

«Αυτές οι αντιθέσεις εκδηλώνονται με αφορμή και το ελληνικό πρόγραμμα και τη διαχείριση του χρέους, όπου η πλευρά του ΔΝΤ επιδιώκει μείωση του χρέους με νέο πακέτο σκληρό μέτρων, ουσιαστικά νέο μνημόνιο, ενώ η πλευρά της ΕΕ/Ευρωζώνης -μαζί και η ελληνική κυβέρνηση- υλοποίηση της υπάρχουσας αντιλαϊκής συμφωνίας του τρίτου μνημονίου» πρόσθεσε.

Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, «σε κάθε περίπτωση οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, που πληρώνουν τις κόντρες των ισχυρών και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)