Κοτόπουλο με κάσιους

04/04/2025 | 19:23

Κοτόπουλο με κάσιους. Συνοδέψτε με ρύζι

Υλικά

2 ψητά στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια
1 πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
1/2 φλ. τσαγιού κρύο νερό
1 κ. σ. κορν φλάουρ
Το χυμό από 1 λεμόνι
1 1/2 κ. σ. ξύδι ρυζιού
1 κ. σ. κέτσαπ
1 κ. σ. σάλτσα σόγιας, ή περισσότερη ανάλογα με τη γεύση
1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
2 κ. γλ. ασιατική σάλτσα πιπεριού τσίλι (όπως sambal oelek)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 φρέσκια καυτερή κόκκινη πιπεριά τσίλι, κομμένη σε φέτες
6 λεπτές φέτες φρέσκιας ρίζας τζίντζερ
1/2 φλ. τσαγιού ξηρά καβουρδισμένα κάσιους
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

Καρυκεύστε το κοτόπουλο με αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Ανακατέψτε το νερό και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξίδι ρυζιού, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη και τη σάλτσα πιπεριού τσίλι στο μείγμα του κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η καστανή ζάχαρη και το κορν φλάουρ να μην έχει σβώλους.
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο. Προσθέστε τις φέτες κόκκινου τσίλι και το τζίντζερ στο καυτό λάδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστεί το λάδι, περίπου 2 λεπτά. Ανακατέψτε τα κάσιους και το σκόρδο -μαγειρέψτε μέχρι τα κάσιους να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά ακόμα.
Ανακατέψτε ελαφρά τους κύβους κοτόπουλου με το μείγμα κάσιους στο τηγάνι μέχρι να συνδυαστούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ρίξτε το μείγμα καλαμποκάλευρου στο τηγάνι. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέστε μια σταγόνα νερό. Σιγοβράστε άλλα 2 λεπτά για να ζεσταθεί το κοτόπουλο.

Πηγή: newsbeast.gr

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Ο ξακουστός θίασος «VARATE» ξανακτιπά απόψε με την τραγοδία «ΜΥΔΙΑ»

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)