Κόστα Ρίκα: «Συνελήφθη» γάτα που μετέφερε ναρκωτικά σε φυλακή

22/05/2025 | 00:01

Φρουροί φυλακής στην Κόστα Ρίκα αναχαίτισαν μάλλον ασυνήθιστο διακινητή ναρκωτικών: μια γάτα, που πήγαινε να μπει νύχτα στη φυλακή μεταφέροντας ουσίες προσαρμοσμένες στο σώμα της.

Το μικρό αιλουροειδές είχε πάνω του 235 γραμμάρια μαριχουάνας και 67 γραμμάρια κρακ, σε μικρά δέματα που είχαν προσδεθεί στο σώμα της μέσα σε συσκευασία από ημιδιαφανές πλαστικό.

Συνελήφθη αυτόν τον μήνα καθώς ισορροπούσε πάνω σε εξωτερικό φράκτη φυλακής στο καντόνι Ποκοσί (βορειοανατολικά), ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης χθες Τρίτη.

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε το υπουργείο και αναμεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης εικονίζεται φύλακας σκαρφαλωμένος σε φράκτη για να πιάσει την ασπρόμαυρη γάτα, κατόπιν το τετράποδο πάνω σε τραπέζι, καθώς το χαϊδεύει φύλακας ενώ άλλος αφαιρεί χρησιμοποιώντας με προσοχή ψαλίδι τα συσκευασμένα ναρκωτικά.

«Χάρη στην ταχεία επέμβαση (των φρουρών), η γάτα αιχμαλωτίστηκε και τα πακέτα αποσύρθηκαν», αποτρέποντας το ενδεχόμενο να φθάσουν στους κρατούμενους για τους οποίους προορίζονταν, ανέφερε το υπουργείο.

Η γάτα παραδόθηκε σε οργάνωση προστασίας ζώων.

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η γιατρός Βάνα Δαγδελένη

Καρδιολογικό ιατρείο λειτουργούσε χωρίς άδεια στην Κάτω Αχαΐα, με υπεύθυνους …ειδικευόμενο γιατρό και νοσηλεύτρια – Τι δηλώνει η Άννα Μαστοράκου

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του Βασίλη Αγγελόπουλο που “έφυγε” νωρίς

Πάτρα: Έπαθε έμφραγμα την ώρα που την έλουζαν σε κομμωτήριο

Πάτρα: Η κακοκαιρία έφερε πλημμύρες σε Ακτή Δυμαίων και Παραλία – “Ποτάμια” οι δρόμοι

Τροχαίο με τραυματία στο κέντρο της Πάτρας – Στη διασταύρωση-καρμανιόλα (ΦΩΤΟ)

Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα: Πήγε να περάσει τον δρόμο και την “πάτησε” το λεωφορείο

Πάτρα: Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ εγκληματική οργάνωση που ρήμαζε γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ