Κορονοϊός: Συναγερμός στη Βόρεια Κορέα για το πρώτο ύποπτο περιστατικό

26/07/2020 | 14:44

Σε κατάσταση έκτακτου κινδύνου κηρύχθηκε η Βόρεια Κορέα, μετά τον εντοπισμό του πρώτου ύποπτου περιστατικού κορωνοϊού στην απομονωμένη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος ενδέχεται να έχει μολυνθεί από τον ιό, καθώς φέρει όλα τα ύποπτα συμπτώματα.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, μάλιστα, φέρεται να είχε αυτομολήσει πριν από τρία χρόνια στη Νότια Κορέα και να επαναπατρίστηκε κρυφά στις 19 Ιουλίου του 2020, περνώντας παράνομα τα σύνορα των δύο άσπονδων κρατών.

Ο ηγέτης της Πιόνγιανγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, συγκάλεσε αμέσως έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη, επιβάλλοντας τον πλήρη αποκλεισμό της πόλης Κεσόνγκ, όπου διαμένει ο ύποπτος ασθενής.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει γνωστοποιηθεί αν ο άνδρας έχει υποβληθεί σε ειδικό τεστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να παραμείνει αμόλυντη από τον ιό, μην έχοντας καταγράψει κάποιο περιστατικό Covid-19.

Μάλιστα, για να αντιμετωπίσει την πανδημία, το καθεστώς της Πιόνγιανγκ διατηρεί κλειστά όλα τα σύνορα, ενώ έχει θέσει αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών.

SPORTS
10/05/2025 | 23:24
Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

SPORTS

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο

Εμμανουήλ Καραλής και Αναστασία Μαγαλιού έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα στη σχέση τους

Πάτρα: Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – ΦΩΤΟ