Κορονοϊός: Συγκλονίζει 28χρονος νοσηλευτής μέσα από την εντατική λίγες ώρες πριν πεθάνει

13/11/2020 | 16:28

Με κοφτές ανάσες προσπαθούσε να ξεστομίσει κάποιες λέξεις στέλνοντας μήνυμα στους αγαπημένους του μέσα από την Εντατική.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, ο νοσηλευτής που νοσηλευόταν και ο ίδιος αφού μολύνθηκε με κορονοϊό κατέληξε. Ο Σέρχιο Ουμπέρτο Παντίγια Ερνάντες προετοίμασε το “αντίο” του προς την οικογένειά του, αν και εξέφρασε μια μικρή ελπίδα ότι θα μπορούσε να αναρρώσει.

“Θα αναρρώσω Θεού θέλοντος. Θα προχωρήσουμε μπροστά. Ό,τι κι αν συμβεί, εσείς θα θέλετε το καλύτερο για εμένα πάντα. Σας αγαπώ και είστε στην καρδιά μου” είπε ο Σέρχιο στο συγκινητικό βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο νοσηλευτής που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της υγειονομικής κρίσης πέθανε στις 6 Νοεμβρίου, λίγες ώρες αφού διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν στο Μεξικό. Ήταν μόλις 28 ετών.

 

 

Εργαζόταν στο Νοσοκομείο Άνχελες Κουαουτέμοκ. Όταν αρρώστησαν η μητέρα του και οι δίδυμες αδελφές του τον Ιούλιο έμεινε κοντά τους να τις φροντίζει. Επέστρεψε στο νοσοκομείο στα μέσα Σεπτεμβρίου αφιερώνοντας τη ζωή του στη μάχη για την υγεία των συμπολιτών του. Βρέθηκε θετικός στις 22 Οκτωβρίου. Παρέμεινε σε κατ’ οίκον καραντίνα, αλλά στις 5 Νοεμβρίου δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Ξέροντας ότι χρειάζεται οξυγόνο πήγε στο νοσοομείο όπου διέγνωσαν ότι είχε χάσει το 90% της λειτουργικότητας των πνευμόνων του. Οι γιατροί ήταν αισιόδοξοι καθώς δεν είχε άλλα προβλήματα υγείας ούτε υποκείμενα νοσήματα. Κι όμως ο 28χρονος έφυγε από τη ζωή. Αυτή είναι η δεύτερη τραγωδία για την οικογένειά του αφού και η αδελφή του Ντολόρες πέθανε από κορνοϊό πριν από λίγους μήνες.

 

Πηγή – enikos

Αξίζει να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση;

Γιορτή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για την επιτυχία της Klavdia στη Eurovision

Κατοικίδιο και τρίτη ηλικία: Με ποιον τρόπο ένας σκύλος ή μια γάτα μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ηλικιωμένου

Ερντογάν σε Σάντσεθ: Σημαντικό βήμα οικοδόμησης εμπιστοσύνης οι συνομιλίες για την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη

Γιασικεβίτσιους: «Κάναμε ακριβώς ότι δεν είχαμε κάνει πέρυσι στο Βερολίνο»

Πάτρα: Συνάντηση συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ με τον Κ. Πελετίδη

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τις μαθήτριες και τους μαθητές που θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2025

Ο Φουρνιέ έπαιζε μόνος του, ο Σπανούλης έδωσε ρεσιτάλ και πάτησε τον Ολυμπιακό!