Κορονοϊός: Σε έκτακτη κατάσταση η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη

25/03/2020 | 19:51

Σε έκτακτη κατάσταση κηρύχτηκε η κοινότητα Εχίνου, στην Ξάνθη, από τις 6 σήμερα το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε προσωρινό κατ’ οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου, οπότε και θα συνεκτιμηθεί η άρση του μέτρου ή η παράτασή του. Δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα εξαίρεσης στη μετακίνησή τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από τον αρμόδιο δήμο για την τροφοδοσία και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης των κατοίκων της συγκεκριμένης κοινότητας, ενώ θα συνδράμει και η Πυροσβεστική. Την επίβλεψη θα έχουν οι αστυνομικές αρχές, ενώ το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του νοσοκομείου Ξάνθης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. “Ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος” ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο λόγος που αποφασίστηκε η κήρυξη της περιοχής σε έκτακτη κατάσταση είναι, όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ότι τις τελευταίες έξι ημέρες εννέα κάτοικοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, γεγονός που αποτελεί ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή.

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία