Κορονοϊός: Ανησυχία στην Πάτρα για την ινδική μετάλλαξη – Τι προβληματίζει τους γιατρούς

Δεν φέρει την επικίνδυνη μετάλλαξη που προκαλεί σοβαρά συμπτώματα, το επικρατές στέλεχος στην Ινδία, το οποίο ανιχνεύθηκε σε Πατρινό ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του με πολύ ήπια συμπτώματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news,  το γεγονός ότι δεν είχε ταξιδέψει προβληματίζει τους γιατρούς που εκφράζουν την εκτίμηση πως αυτό δείχνει ότι η μετάλλαξη κυκλοφορεί στην Πάτρα και μέχρι τώρα δεν είχε εντοπιστεί.

Υπενθυμίζεται πως το θετικό δείγμα κορωνοϊού με το στέλεχος Β.1.617, το οποίο αποτελεί το επικρατές στέλεχος στην Ινδία, ανιχνεύθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Το δείγμα ανήκει σε άνδρα που ζει στην πόλη της Πάτρας, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο PCR στις 22 Μαρτίου.

Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν στον ασθενή από τις 16 Μαρτίου, ενώ η επιδημιολογική διερεύνηση δεν έδειξε ιστορικό ταξιδιού, ούτε επαφή με κάποιο γνωστό επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το κρούσμα εμφάνισε συμπτώματα χαρακτηριστικά της νόσου, χωρίς ανάγκη νοσηλείας. 

Δυτική Ελλάδα: Βρέθηκε νεκρός, σε προχωρημένη σήψη μέσα στο σπίτι του

Ο Μέσι έβαλε πάλι δύο γκολ

Γερμανία: Νεκροί 3 άνθρωποι σε 2 διαφορετικά αεροπορικά δυστυχήματα

Συγκλονίζει η Νάντια Κοντογεώργη: «Μετά το ατύχημα έπρεπε να μάθω να ξαναστέκομαι στα πόδια μου, έχασα το αυτονόητο»

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Πανό για το λαό της Παλαιστίνης (ΦΩΤΟ)

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Οι διαιτητές ζήτησαν να βγει από το παρκέ την ώρα που υπήρχε ένταση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος»

Πάτρα: Γυναίκα έζησε τον εφιάλτη – Κατήγγειλε 55χρονο για κατά συρροή βιασμό

Φάμελλος: Επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μονή Σινά