Κορονοϊός: 2218 νέα κρούσματα – Διψήφιος αριθμός για την Αχαϊα

 

Ο κορονοϊός συνεχίζει να «καίει» στη χώρα μας και σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου ανακοινώθηκαν 2218 νέα κρούσματα. Παράλληλα 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 250 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στην Αχαϊα καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα. 

1-9-768x789.jpg

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.218 , εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 539.337 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 124 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.569 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.237 θάνατοι.2 Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 250 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.882 ασθενείς.

Πάπας Λεων ΙΔ’: Κύρια πρόκληση για την ανθρωπότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη

Ντραγκόφσκι: «Θέλουμε τη νίκη για να αλλάξουμε τα πράγματα και να φέρουμε μία θετική προοπτική»

Η παρακαταθήκη του Πέτρου Μολυβιάτη και το σχέδιο Ανάν

Κηδεύεται την Κυριακή η Μαρία Στ. Μαργώνη

Συνάντηση Ν. Παπανδρέου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Δασμοί: Ξεκίνησαν οι κρίσιμες συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στη Γενεύη

Μιλουτίνοφ: «Ήρθα στον Ολυμπιακό για να πάρω την Euroleague, όχι για να γράφω νούμερα»

Βιτόρια: «Να κλείσουμε τη σεζόν με μία νίκη επί του Ολυμπιακού»