Κορονοϊός: 144 νέα κρούσματα – 4 θάνατοι – 41 διασωληνωμένοι

06/09/2020 | 18:17

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 144 νέα κρούσματα το απόγευμα της Κυριακής. Επίσης καταγράφηκαν άλλοι τέσσερις θάνατοι και έτσι πλέον ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 284.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 144 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11524, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2245 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5017 (43.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

41 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 10 (24.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 161 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 284 θανάτους συνολικά στη χώρα. 106 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 06/09/2020

Τραγανό σνακ φέτας, έτοιμο σε 10′ στη φριτέζα αέρος

Καπνογόνα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ: «Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία στη Γάζα»

Το υπέροχο χρυσό τσακάλι της Σάμου – Ακίνδυνο και απαραίτητο για το οικοσύστημα

Κλαυδία: Η γιαγιά της τραγούδησε την «Αστερομάτα» – ΒΙΝΤΕΟ

Ολυμπιακός: Με την ερυθρόλευκη φανέλα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Ιδιοκτήτης Χάποελ Τελ Αβίβ: Σκέφτηκα να πάρω τον Σλούκα, όμως θα υπήρχε σύγκρουση με τον Γιαννακόπουλο

Πέθανε στα 31 του ο ράπερ Werenoi

ΠΑΣΟΚ: Ένδεια επιχειρημάτων της κυβέρνησης για τις ευθύνες της