«Κόπηκαν» οι Σπαρτιάτες από τον Άρειο Πάγο – Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές

24/04/2024 | 16:10

 

Το κόμμα των Σπαρτιατών «κόπηκε» από το A1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι υπομνήματα είχαν καταθέσει στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καταθέσει υπόμνημα και γι’ αυτό δέχεται σκληρή κριτική από τα υπόλοιπα κόμματα. 

Αυτό που αναμένεται είναι και η απόφαση του εκλογοδικείου η οποία θα κρίνει αν το κόμμα των Σπαρτιατών θα κηρυχθεί έκπτωτο και από τη Βουλή

Από τα 46 κόμματα πέρασαν τα 31

Έτσι, τελικά 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έλαβαν το ”πράσινο φως” από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

Αρκετά κόμματα δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο από την εκλογική νομοθεσία παράβολο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτομάτως έξω από την εκλογική αναμέτρηση.

 

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Φωτιά στο Παναχαϊκό – Σηκώθηκαν 5 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Ντίνος Βγενόπουλος

Ακινητοποιήθηκε σε λίμνη Air Tractor που επιχειρούσε στη φωτιά της Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στη Φωκίδα: Δύο νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο Γαλαξίδι – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Δεύτερη τραγωδία στην οικογένεια του Γιώργου Παυλάκη, μία εβδομάδα μετά τον ξαφνικό θάνατο του καμεραμάν

Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε ο κολυμβητής που αναζητούνταν στα Αραχωβίτικα

Πάτρα: Κι άλλο τροχαίο στην Αμερικής – ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο – Ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Μια λιποθυμία που αποκάλυψε μια τραγωδία