Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιανουαρίου 2026 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Βιβλιοθήκης στο Αίγιο η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας και της Ιόνιου Βιβλιοθήκης Αιγίου.
Την πίτα ευλόγησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, π. Αλέξανδρος Λουκάτος, και ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, μεταφέροντας ευχές για μια δημιουργική και υγιή χρονιά.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κος Μιχάλης Ψύχας, και η Γραμματέας, κα Τώνια Κωστόπουλου, ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους και ενημέρωσαν για τις δράσεις που υλοποιήθηκαν, καθώς και για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του επόμενου διαστήματος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κα Παναγιώτα Παυλοπούλου, Αρχαιολόγος – Ιστορικός και Υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας, η κα Κάρμα ως εκπρόσωπος της πολιτευτού κας Γιώτας Παυλοπούλου, καθώς και η κα Μαντώ Παρίση, εκπρόσωπος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αιγίου.
Πέρα από τη βασιλόπιτα, προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα με πλήθος μεζέδων και αλμυρών εδεσμάτων, συνοδευόμενων από κρασί και αναψυκτικά, τα οποία είχαν ετοιμάσει με αγάπη τα μέλη και οι φίλες του Συλλόγου. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσική, τραγούδι και χορό μέχρι αργά, με ζωντανή μουσική από τον Πάτροκλο Γρυλλή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους για την παρουσία και τη στήριξή τους, ζητά συγγνώμη από όσους δεν παρευρέθησαν λόγω του περιορισμένου χώρου και εύχεται σε όλους Καλή χρονιά, γεμάτη υγεία, αγάπη και δημιουργικότητα.

