Κωνσταντινούπολη: 37 νεκροί μέσα σε έξι εβδομάδες μετά την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ

16/12/2024 | 15:33

Τριάντα επτά άνθρωποι πέθαναν στην Κωνσταντινούπολη μέσα σε έξι εβδομάδες μετά την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης.

«Τριάντα επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 77 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 17 που συνεχίζουν να λαμβάνουν θεραπεία λόγω κατανάλωσης νοθευμένου αλκοόλ από την 1η Νοεμβρίου 2024», ανέφερε στο Χ, προσθέτοντας ότι 14 ύποπτοι για πώληση του αλκοόλ που προκάλεσε τους θανάτους τέθηκαν υπό κράτηση.

Η δηλητηρίαση με νοθευμένο αλκοόλ είναι συχνή στην Τουρκία, η λαθραία παραγωγή έχει αναπτυχθεί με την έκρηξη των φόρων στα αλκοολούχα ποτά.

Στα τέλη του 2021, τουλάχιστον 25 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε λίγες ημέρες σε αρκετές επαρχίες της χώρας. Περίπου 40 άλλοι είχαν πεθάνει από δηλητηρίαση ένα χρόνο νωρίτερα.

Η ρακή, το εθνικό αλκοόλ της χώρας, κοστίζει περίπου 1.300 τουρκικές λίρες (περίπου 35 ευρώ) το λίτρο στο σούπερ μάρκετ, σε μια χώρα όπου ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στις 17.000 λίρες (465 ευρώ).

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορούμενος από τους αντιπάλους του ότι θέλει να εξισλαμίσει την κοινωνία, έχει πάρει πολλές φορές στάση ενάντια στην κατανάλωση αλκοόλ ή καπνού.

 

ΠΗΓΗ

 

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Πλημμύρισε επιχείρηση στην Πάτρα – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες απευθύνουν έκκληση στον Δήμο να καθαρίσει βουλωμένο φρεάτιο καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαύδος – Χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης οι κάτοικοι