Κολύμβηση: Πρωταθλήτρια Ευρώπης με πανελλήνιο ρεκόρ στα 1500μ η Βασιλάκη

28/06/2025 | 21:32

Η Αρτεμις Βασιλάκη χάρισε την Ελλάδα το τέταρτο χρυσό της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης Κ23, που ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου στο Σαμορίν της Σλοβακίας.

Η 19χρονη Ηρακλειώτισσα κυριάρχησε στην κούρσα των 1.500μ. ελεύθερο από την αρχή ως το τέλος και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης με το εντυπωσιακό 16:22.20, συντρίβοντας το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών (16:26.49 από τις 2 Μαϊου στο μίτινγκ «Ακρόπολις»).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αθλήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου τερμάτισε σχεδόν 4,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τη δεύτερη, την Πολωνή Κλαούντια Ταρασίεβιτς (16:26.58), ενώ πλησιάζει… επικίνδυνα το πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών της Μαριάννας Λυμπερτά, που είναι 16:20.11 και «αντέχει» από το 2010.

Το βάθρο των 1.500μ. συμπλήρωσε η Γερμανία Μαριάν Πλόγκερ με 16:32.40, ενώ η Γεωργία Μακρή σημείωσε επίδοση 17:07.89 και κατετάγη έκτη.

Αθηνά Οικονομάκου: «Ο Μπρούνο είναι τόσο σημαντικός άνθρωπος για μένα»

H ιστορία πίσω από το πιο διάσημο side-eye του Χόλιγουντ: Η Σοφία Λόρεν ήταν κάθε άλλο παρά ανταγωνιστική

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη μετεγγραφή του Σουαλιό Μεϊτέ από την Μπενφίκα

Ο Ιάσονας στην Επίδαυρο

Σκληρό μήνυμα Χαμενεΐ προς ΗΠΑ: «Παραλογισμός να περιμένουν να παραδοθούμε σε ένα άλλο κράτος»

Νέα ποιητική συλλογή από τον Γιώργο Κοζία

Ζελένσκι: Εξαιρετικά σημαντικό να συνεχίσει να μας στηρίζει η Πολωνία

Το Γυμνάσιο Σαραβαλίου παρουσίασε την παράσταση «Ο κουρέας της Σεβίλλης» – ΦΩΤΟ