Κοινή επιστολή με φόντο την Πολιτική Συνοχής από τις Περιφέρειες – μέλη της CPMR στην Πρόεδρο της Ε.Ε.

19/06/2024 | 18:31

Κοινή επιστολή με φόντο την Πολιτική Συνοχής απέστειλαν οι Περιφέρειες- μέλη της CPMR στην Πρόεδρο της Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Όπως τονίστηκε και στη σχετική επιστολή σε μια εποχή που η δυσπιστία των πολιτών για την Ευρώπη μπορεί να εκφράζεται έντονα στις κάλπες, πρέπει να ενισχύσουμε την Πολιτική Συνοχής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μείζονα δημοκρατικό στόχο στο σημερινό γεωπολιτικό πλαίσιο. Η 9η έκθεση για τη συνοχή επιβεβαίωσε ότι η Πολιτική Συνοχής συνέχισε να δημιουργεί ισχυρά οικοσυστήματα καινοτομίας,βασικές υποδομές κινητικότητας, να ενισχύει τη βιώσιμη ανάπτυξη και να διευκολύνει να δοθούν απαντήσεις στην πολλαπλή κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και οι πολίτες της. Η Πολιτική Συνοχής το πέτυχε αυτό μεταξύ άλλων μέσω των κοινών αρχών διαχείρισης και της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

«Οι ευρωπαϊκές πολιτικές και η ευρωπαϊκή νομοθεσία έχουν άμεσο αντίκτυπο σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Η Πολιτική Συνοχής έχει ως στόχο να κινητοποιήσει κεφάλαια για την αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων όπως χρηματοοικονομικών, ασφάλειας, περιβαλλοντολογικών, καθώς και ψηφιακής και δημογραφικής μετάβασης.  Έτσι, με το σκεπτικό ότι θέλουμε η Πολιτική Συνοχής να εξελιχθεί και συνεχίσει να προσφέρει πρέπει να θέσουμε νέους στόχους», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου και Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, Φωκίων Ζαΐμης. 

 

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία – Πάτρα: Ζητήθηκε η εκκένωση σπιτιού, εξαιτίας της κατολίσθησης