Κλήρωση στη Βουλή για τους δικαστές στην παραπομπή Τριαντόπουλου

12/05/2025 | 12:35

Στις 12 το μεσημέρι, διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η κλήρωση για τη σύνθεση του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο θα εξετάσει την υπόθεση Τριαντόπουλου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδης, έχει αποστείλει στη Βουλή από τις 30 Απριλίου 2025, τον κατάλογο των δικαστών που δικαιούνται να μετάσχουν στην κλήρωση αυτή, σε απάντηση σχετικής επιστολής του Προέδρου της Βουλής, από τις 24 Απριλίου 2025.

Από τους δικαστές που συμμετέχουν (με κριτήριο ότι πληρούν τα νόμιμα τυπικά προσόντα) στην κλήρωση, θα αναδειχτούν στο Δικαστικό Συμβούλιο, τρία τακτικά μέλη από τα μέλη του Αρείου Πάγου και δύο αναπληρωματικά (87 δικαστικοί λειτουργοί Αρείου Πάγου).

Από τα ονόματα των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα κληρωθούν δυο τακτικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου και ένα αναπληρωματικό (27 εισαγγελικοί λειτουργοί).

Από τα ονόματα των μελών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, θα υπάρξει ένας κλήρος για την ανάδειξη του ασκούντος καθήκοντα Εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου και ένας κλήρος για την ανάδειξη του αναπληρωτή του (62 δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ).

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)