“Κλειδώνει” σήμερα η υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου στην Αχαΐα – Το ραντεβού με την Φώφη Γεννηματά

Θέμα ωρών είναι πλέον το εδώ και καιρό αναμενόμενο, κρίσιμο ραντεβού της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν αποκλείεται μάλιστα, η συνάντηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής με τον πρώην πρωθυπουργό να γίνει και σήμερα το απόγευμα.

Πάντως οι επιτελείς των δύο δεν θέλουν η συνάντηση να καλυφθεί επικοινωνιακά και κρατούν την ώρα και το μέρος που θα γίνει η συνάντηση, επτασφράγιστο μυστικό.

Η συνάντηση θα αγγίξει πολλά θέματα, αλλά το πιο κρίσιμο είναι το πού θα πολιτευθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, που επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην Αχαία, τον τόπο καταγωγής της οικογένειας Παπανδρέου. Σημειώνεται ότι ως πρώην πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου εκλέγεται χωρίς σταυρό.

Η συνάντηση γίνεται ύστερα από τον θόρυβο που προκάλεσε η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου για την Συμφωνία των Πρεσπών, με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, και που φάνηκε να είναι θετικός στον συμβιβασμό Βόρεια Μακεδονία, έστω και αν η φρασεολογία που επέλεξε και η λακωνική του αναφορά, περιόρισε τις αντιδράσεις.

Στο τέτ α τέτ είναι βέβαιον ότι θα τεθεί και το θέμα της ενοποίησης του Κινήματος, ύστερα από την περιπέτεια της ΔΗΜΑΡ και την ψήφο του Θανάση Θεοχαρόπουλου υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, γεγονός που σημαίνει ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) θα τεθεί εν υπνώσει. Πιθανότατα δεν θα υπάρξει ένσταση του Γιώργου Παπανδρέου που θα ενταχθεί στο μέτρο που του επιτρέπουν οι άλλες, διεθνείς υποχρεώσεις του, στον προεκλογικό σχεδιασμό του Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός του Γιώργου Παπανδρέου που επιθυμεί το come back και για να υπερασπιστεί το παρελθόν του και την κυβερνητική του θητεία, υποψήφιος στις εκλογές θα είναι και ο αδελφός του Νίκος Παπανδρέου, που θα βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο.

Στο τετ α τετ αναμένεται να οριστικοποιηθεί και τυπικά η υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου στην Αχαΐα, ενώ -σε κάθε περίπτωση- η Φώφη Γεννηματά έχει ως «όπλο» και το ότι σε κάθε περίπτωση «ένας Παπανδρέου» θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος, καθώς ο Νίκος Παπανδρέου (που έχει διαφοροποιηθεί από τον πρώην πρωθυπουργό για τη Συμφωνία των Πρεσπών) θα βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, δεν αντιδρά στη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, με την οποία αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη. Η θέση του πρώην Προέδρου ήταν γνωστή στη Φώφη Γεννηματά εδώ και καιρό. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, δεν προτίθεται να ανοίξει συζήτηση για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας πριν την τελική ευθεία προς τις εκλογές, ίσως και πριν την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου.

 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο

Εμμανουήλ Καραλής και Αναστασία Μαγαλιού έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα στη σχέση τους

Πάτρα: Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – ΦΩΤΟ

Μελιτζάντες φούρνου τύπου Parmigiana

Στα Καλάβρυτα η Νέα Αριστερά

Eurovision – Η περσινή εκπρόσωπος του Ισραήλ για τη Μαρίνα Σάττι ένα χρόνο μετά: «Ήταν η πιο σιχαμένη απ’ όλους»

Πυρκαγιά σε δάσος της Αρχαίας Ολυμπίας

Πινακίδες