Κλάους Ρέγκλινγκ: Άρχισαν οι τεχνικές εργασίες για την ελάφρυνση χρέους

23/02/2018 | 09:24

Οι τεχνικές εργασίες για να καθοριστεί εάν η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους μετά την αναμενόμενη έξοδό της από το πρόγραμμα αργότερα φέτος έχουν αρχίσει, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Όπως είπε, το «κούρεμα» χρέους από τους επενδυτές ή η αποδοχή απωλειών επί της αξίας του κρατικού χρέους, δεν θα αποτελεί μέρος της όποιας αναδιάρθρωσης, όταν η Ελλάδα φύγει από το πρόγραμμα διάσωσης.

«Οι τεχνικές εργασίες άρχισαν ώστε να είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι, που το πρόγραμμα θα τελειώσει» τόνισε ο Ρέγκλινγκ στους δημοσιογράφους, έπειτα από ομιλία του στο Τόκιο.

«Εάν η βιωσιμότητα του χρέους απαιτεί επιπρόσθετη ελάφρυνση, είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό, με την προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της» πρόσθεσε.

Ο Ρέγκλινγκ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την Ελλάδα, όπως σημειώνει το Reuters, ιδιαίτερα μετά την επιτυχή πώληση κρατικών ομολόγων της σε επενδυτές πριν την έξοδό της από το πρόγραμμα.

Το ΔΝΤ, που συμμετείχε στα δύο πρώτα προγράμματα της Ελλάδας, πιστεύει πως η ελάφρυνση του χρέους είναι απαραίτητη για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Η Γερμανία, από την πλευρά της, επιμένει εδώ και καιρό πως η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις.

Για να πείσουν το Ταμείο να συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα, οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης ανακοίνωσαν πέρσι πως το 2018 θα εξετάσουν την επέκταση της ωρίμανσης και των περιόδων χάριτος των δανείων τους προς την Ελλάδα με χρονικό ορίζοντα που φτάνει τα 15 χρόνια. Η ωρίμανση είναι τώρα στα 30 χρόνια.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ