ΚΚΕ: Κατέθεσε στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη

20/05/2025 | 17:11

Την πρόταση του ΚΚΕ για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

Η πρόταση του ΚΚΕ αφορά τους πρώην υπουργούς Μεταφορών Κ. Καραμανλή και Χρ. Σπίρτζη, για τους οποίους «προκύπτουν σαφέστατες ποινικές ευθύνες» για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. Επίσης, το ΚΚΕ ζητάει να ελεγχθούν οι αρμόδιοι υφυπουργοί καθώς και όλα τα εμπλεκόμενα κυβερνητικά στελέχη, «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, πόσο μάλλον, οι επικεφαλής των κυβερνήσεων σε γνώση και υπό τον έλεγχο των οποίων εξελίσσεται όλο το κυβερνητικό έργο».

Εκτός αυτών, να διερευνηθούν οι ευθύνες του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, ως προϊσταμένου του Χρ. Τριαντόπουλου, καθώς και άλλων υπουργών επιπλέον «για την εκτεταμένη αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος».

ΠΗΓΗ

Ανήλικοι ξυλοκόπησαν άγρια 50χρονο και τον έστειλαν στη ΜΕΘ – «Μείνε όπως είσαι εκεί, να πεθάνεις»

Οι ΗΠΑ ανοίγουν το δρόμο για δασμούς σε εισαγωγές ηλιακής ενέργειας ύψους 13 δισ. δολαρίων

Λοβέρδος: Δεν στέκεται Προανακριτική με το 291 του Ποινικού Κώδικα, είναι νομικό λάθος του ΠΑΣΟΚ

Ισραήλ: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

Αφράτο και αρωματικό κέικ μανταρίνι με γλάσο

Τα ψυχικά τραύματα της μητέρας δυναμιτίζουν τη μεταβολική υγεία των παιδιών

Γιάννης Μπέζος για Ναταλία Τσαλίκη: Είμαστε συνταξιδιώτες στον χρόνο της ζωής

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό και ο Μάγκνουσον!