ΚΚΕ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο

19/03/2024 | 12:44

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο το ΚΚΕ.  Όπως επισημαίνεται σε  σχόλιο του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κομμουνιστικού κόμματος:

«Οι νέες απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, αποκαλύπτουν πως η εμπλοκή στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και το «καλό κλίμα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που προβάλλει η κυβέρνηση και σιγοντάρουν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις, τελικά λειτουργούν ευνοϊκά για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας, αλλά και για τη διαιώνιση της τουρκικής κατοχής και αναβάθμιση του «ψευδοκράτους» στη Βόρεια Κύπρο».

Το ΚΚΕ τονίζει ότι «θα συνεχίσει να παλεύει στο πλάι του κυπριακού λαού για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, ένα και όχι δύο κράτη με μία και μόνη κυριαρχία, μία ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, κοινή πατρίδα των Τουρκοκύπριων και Ελληνοκύπριων, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες».

Οι δηλώσεις Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο πλαίσιο γεύματος με αξιωματικούς της Διοίκησης της 4ης Στρατιάς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «οι Τουρκοκύπριοι βρέθηκαν στο χείλος της γενοκτονίας μόλις πριν από μισό αιώνα.

«Ίσως  αν είχαμε πιέσει προς τον Νότο, δεν θα υπήρχε πλέον Νότος-Βορράς, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας», είπε προκλητικά ο Ερντογάν

Στην “Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974” ( σ.σ όπως χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο), 498 στρατιώτες μας και από τις τέσσερις γωνιές της πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, θυσιάστηκαν.

Παρ’ όλες τις πιέσεις (σ.σ. που δεχτήκαμε), αν δεν υπήρχε η επέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Ίσως μάλιστα αν είχαμε πιέσει προς τον Νότο, το λέω αυτό με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα υπήρχε πλέον Νότος-Βορράς, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας».

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική