Κίτρινος συναγερμός για επικινδυνότητα πυρκαγιών στα νησιά του Ιονίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για σήμερα, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Το PKK ανακοίνωσε επισήμως τη διάλυσή του

Τίνα Μεσσαροπούλου για Δανάη Μπάρκα: «Στα πέντε αυτά χρόνια δεν έμαθε τίποτα»

Η λεκτική βία μπορεί να μεταβάλει τον εγκέφαλο των παιδιών

Σκύλος δάγκωσε ηλικιωμένη μέσα στο πλοίο από Ανκόνα για Πάτρα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υπέρταση

Σήμερα η παρουσίαση του λευκώματος “Πατρών Περιήγησις Η Πάτρα που αγαπώ”

Πάτρα: Ο φίλαθλος μπήκε στο γήπεδο και έστειλε στο νοσοκομείο ποδοσφαιριστή – Γενική σύρραξη και ξυλοδαρμοί

Θοδωρής Αθερίδης: Έπαθε εγκεφαλικό στο θέατρο – «Μούδιασαν η γλώσσα, το μάγουλο και το χέρι»