Κινητή τηλεφωνία: Φραγή αν ο λογαριασμός ξεπεράσει τα 150 ευρώ

04/10/2018 | 11:31

Πλαφόν χρέωσης σε όλους τους λογαριασμούς τηλεφώνου θα θέσει από την 1η Ιανουαρίου 2019 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση το πλαφόν τίθεται στα 150 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου των φόρων και αφορά στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως φωνής, δεδομένων και μηνυμάτων.

Το μέτρο έρχεται να προφυλάξει τους καταναλωτές από τυχόν υπέρογκες χρεώσεις που γίνονται εν αγνοία τους ή χωρίς να έχουν αντίληψη. Το μέτρο προβλέπει την αυτόματη επιβολή φραγής μόλις ο λογαριασμός ξεπεράσει το όριο των 150 ευρώ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Εφόσον όμως, ο καταναλωτής το επιθυμεί, ο πάροχος θα επιβάλει την άρση της φραγής. Επίσης, ο καταναλωτής θα έχει το δικαίωμα να θέτει ο ίδιος το όριο επιβολής φραγής κλήσεων και ανταλλαγής δεδομένων σε επίπεδο άνω των 150 ευρώ ή ακόμη και απεριόριστο.

Eurovision: Η αποθέωση της Klavdia από το Spotify, τα στοιχήματα και τα παρατράγουδα

”Ο Μουνής” της Λένας Κιτσοπούλου, έρχεται στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+

Γερμανία: «Σείστηκε» η «Allianz Arena» στο αντίο του Μίλερ

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Σεπόλια: «Του έριξαν δύο φορές και φύγανε» λέει ο πατέρας του 17χρονου που τραυματίστηκε στους πυροβολισμούς

Περπάτημα: Πόσα λεπτά την ημέρα μας βοηθούν να χάσουμε τα έξτρα κιλά;

ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 104 νεκροί από τις πλημμύρες στις όχθες της λίμνης Τανγκανίκα

Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Ισοπαλία στο πορτογαλικό ντέρμπι με «μαγικό» Βαγγέλη Παυλίδη